Varebetegnelse: Økologiske tørrede aroniabær. Varebeskrivelse: Tørrede økologiske aroniabær ligner til forveksling rosiner og kan ligeså spises som snack og bruges i müsli og bagværk Både kineserne og indianerne har lange traditioner for at bruge bærret. Det mørkerøde, næsten sorte bær indeholder de samme stoffer, som også findes i blå druer, ribs, solbær, brombær, blåbær osv. som giver den karakteristiske farve. Brugsanvisning og forholdsregler: Spis de tørrede bær som snacks eller drys dem på müsli. Kan også anvendes til muffins. Opbevaring: Bør opbevares tørt og køligt.
Varebetegnelse: Økologiske vingummier Varebeskrivelse: Biogans økologiske gelatinefri syrlige vingummifritter er velegnet til veganere. Gelatinefri syrlige vingummifritter er lækre og sure på den helt rigtige måde. Om man er til fredagsslik eller lækre mundbidder i løbet af dagen, er disse vingummifritter et godt valg. Opbevaring: Tørt og køligt.
Bionella er en lækker chokocreme af cremet nougatmasse. Chokocremen har en lækker smag af hasselnødder og vanilje, som næsten ikke er til at stå for. Rapunzel har udviklet Bionella, så dette økologiske og veganske produkt smager af andre velkendte og konventionelle chokocremer på markedet. Bionella chokocreme er velegnet til brød, pandekager, bagning og crepes.
Palmeolien i produktet er fairtrade certificeret, hvilket blandt andet betyder, at der ikke foregår rovdrift på regnskoven.
Brugsanvisning og forholdsregler: Opbevares produktet varmt vil man kunne opleve, at der dannes et olielag på toppen. Er det sket, kan produktet røres sammen igen.
Borlotti- bønner minder meget om pintobønnen. Borlotti bønnen er også kendt under navnet tranebærbønne. Borlotti-bønnen dyrkes blandt andet i Italien, den ville også nemt kunne dyrkes i Danmark. Bønnen er meget brugt i det italienske køkken.
Borlotti bønnen er creme farvet med røde marmorering i rødlig farve, derfor ville denne bønne gøre en salat utrolig flot. Bønnen er velegnet til sammenkogte retter, chili con carne og til dip.
Brugsanvisning og forholdsregler: Inden brug skal de økologiske bønner lægges i blød i 10-12 timer. Herefter koges de i frisk vand i 45-50 minutter.
Varebetegnelse: Økologiske broccolifrø til spiring. Varebeskrivelse: Økologiske broccolifrø til spiring giver friske spirer, der smager af broccoli. Spirerne spises rå og kan bruges i smoothies, sandwich, wraps og salater eller som tilbehør til maden. De egner sig også særdeles godt som pynt med deres friske, grønne farve. Brugsanvisning og forholdsregler: Fremgangsmåde: Læg frøene i blød i 8-10 timer. Skyl frøene og fordel dem jævnt i en spirebeholder eller hæld dem i et glas. Vand frøene 2-3 gange dagligt indtil de er fuldt spiret. Pas på at vandtrykket ikke er for kraftig, det kan ødelægge spirerne. Spirerne er klar efter 4-6 dage. Vask altid spirerne inden brug, som enhver salat. De kan opbevares i køleskabet. Opbevaring: Tørt og køligt.
Varebetegnelse: Økologiske broccolifrø til spiring Varebeskrivelse: Spirer kan bruges til salater, i sandwich, i brød, i te, som topping, i supper og i smoothies. Brugsanvisning og forholdsregler: Læg frø i blød i en kop og rør rundt så de falder til bunds. Skal ligge i blød i 8-12 timer. Skyl med frisk køligt vand to gange dagligt. Pas på at vandtrykket ikke er for kraftig. Fra spiring til bladesætningen tager op til 8 dage. Opbevaring: Tørt.
Hvide bønner findes i flere sorter, denne sort hedder Cannellini-bønne. Cannellini-bønnen er en lille bønne som er meget mild i smagen.
Bønnen har mange anvendelsesmuligheder, den er uundværlig i Italiensk minestronesuppe, kan naturligvis også bruges i andre supper, rigtig godt til lave humus af i stedet for kikærter, da den er meget mild i smagen, så der kan man få smagen af krydderier til at træde frem. Den er også velegnet til dip.
Cannellini-bønnen er en bønne med højt indhold af proteiner.
Brugsanvisning og forholdsregler: Inden brug skal de økologiske bønner lægges i blød i 10-12 timer. Herefter koges de i frisk vand i cirka 50 minutter.
Varebetegnelse: Økologisk mørk smørepålæg. Varebeskrivelse: Denne økologiske og veganske mørke chokoladecreme er smørepålægget til alle der elsker smagen af mørk chokolade. 45% duftende ristede hasselnødder i denne chokoladecreme får tænderne til at løbe i vand. Nødderne som er blandet med ekstra meget og fin kakao, rapadura rørsukker og ægte Bourbon vanilje gør denne mørke chokoladecreme ekstra lækker og fristende. Mørk chokoladecreme er velegnet til brød, pandekager, bagning og crepes. Brugsanvisning og forholdsregler: Er velegnet til brød, pandekager, bagning og crepes. Opbevaring: Tørt og køligt. På køl efter åbning.
Varebetegnelse: Økologisk chufamel. Varebeskrivelse: Chufamel er malet af chufaknolde, der også er kendt som jordmandler og tigernødder. Chufa blev oprindeligt anvendt i det antikke Egypten, og der er siden fundet chufa i sarkofagerne, Egypternes kister. Chufamel har et højt indhold af kostfibre. På grund af sit sprøde knas er chufamel særdeles velegnet til at bage småkager med. Bruges melet til bagning kommer den lækre nøddesmag særligt til sin ret, når den blandes med dadler eller honning. Brugsanvisning og forholdsregler: Opskrift på chufa cookies - cirka 60 stk: 250 g chufamel, 350 g af din yndlings mel, 200 g usaltet smør, 100 g rørsukker. Bland alle ingredienser. Hvis dejen er klistret, tilføjes mere mel. Hvis den er tør, tilføjes mere smør. Køl dejen i 30 minutter. Rul den i kugler, og læg på bageplade. Bag ved 175 grader i 8-15 minutter til de er gyldne og lad dem derefter køle af. Opbevaring: Tørt og køligt.
Varebetegnelse: Flaskebørste Varebeskrivelse: Denne flaskebørste i naturlige materialer er velegnet til alle slags flasker og drikkedunke. Fibrene på flaskebørstener lavet af lyse dyrehår. Flaskebørsten i naturlige materialer har hul til ophæng.
Varebetegnelse: Økologisk fregola/perlecouscous. Varebeskrivelse: Fregola kommer fra Sardinien og er traditionel "the Sardinian Pasta " også kaldet for perle couscous. Fregola er lavet af semolina og produceret i bronzeforme, hvilket giver den en mere porøs overflade. Dette har den betydning, at en sovs eller marinade hænger godt ved og man får en bedre smagsoplevelse. Brugsanvisning og forholdsregler: Fregola koges i cirka 10 minutter i forholdet 1 del fregola og 4 dele vand tilsat salt. Fregola er god i salater og her skal du afkøle fregolaen med kold vand lige efter, at du har hældt den kogende vand væk. Skal den bruges i en varm ret, er det en god ide, at tilsætte lidt olivenolie efter at den kogende vand er hældt væk, så den ikke klistrer. Fregola bruges til rissotto agtige retter samt for eksempel i minestrone. Opbevaring: Bør opbevares tørt og køligt.
Varebetegnelse: Økologiske gærflager Varebeskrivelse: Gærflagerne er lækre til at krydre og tilsmage salater, grønsagsretter og supper. Bruger du gærflagerne til en varm ret, bør de først til sidst tilsættes for at bevare så mange næringsstoffer som muligt. Opbevaring: Tørt og køligt.
Varebetegnelse: Økologisk granatæblesaft Varebeskrivelse: Ingen frugt koncentrater - direkte presning af økologisk frugtjuice. Ikke tilsat sukker, vand eller tilsætningsstoffer. Hver af vore smagsvarianter har en unik og naturlig smag. Opbevaring: Tørt og køligt. Efter åbning på køl.
Varebetegnelse: Økologisk Gulerodssaft Varebeskrivelse: Gulerodsaft økologisk indeholder kun presset gulerødder samt lidt citron, som er fra økologisk landbrug. Brugsanvisning og forholdsregler: Rystes godt før brug, da der forekommer naturligt bundfald. Opbevaring: Tørt og køligt. Efter åbning på køl og bruges inden få dage.
Uraffineret havsalt. Havvandet (Atlanterhavet) ledes ind i bassiner hvorfra vandet fordamper.
Når saltet er tørt transporteres det til fabrikken, hvor det renses. Først sies saltet, så større urenheder som sten og sandklumper fjernes. Efterfølgende transporteres saltet med en elevator til for-vaskeren, dette gentages 4 gange, hvor aflejringer af urenheder, småsten, sand og skidt fjernes fra saltet. Vaskning af saltet foregår med vand fra egen brønd.
Det rensede salt centrifugeres til der er ca. 3% vand tilbage. Det våde salt tørres ved 190°-200°. Til sidst køles saltet ned, sies og pakkes.
Varebetegnelse: Økologisk tørret havtorn. Varebeskrivelse: Biogan har fornøjelsen af at kunne præsentere et meget spændende sortiment af havtorn produkter fra Østerhavet. Havtornens bær er meget syrlige, og man spiser dem derfor ikke friske. Bærrene høstes ved, at man beskærer havtorn buskene, fryser disse og bærrene falder derefter af grenene. For at lave 1 kg tørrede havtorn skal man bruge cirka 5,7 kg friske! Brug de tørrede havtorn bær som en frisk snack eller i müsli og på yoghurt. Kan også bruges som smagsgiver i sorbet, grød eller i smoothies. Opbevaring: Tørt og køligt.
Varebetegnelse: Økologisk Kakaopulver Varebeskrivelse: Kakaopulver kan bruges til varm kakao eller i diverse kager og desserter. Opbevaring: Tørt og køligt.
Varebetegnelse: Økologisk kanelpulver Varebeskrivelse: Ceylon kanel kommer ikke fra samme plante som Cassia kanel. Ceylon kanel kommer fra planten Cinnamomum zeylanicum eller Cinnamomum verum og kaldes den "ægte" kanel. Ceylon kanel er helt klart dyrere end Kassia kanel, men har også en række fordele sundhedsmæssigt og anbefales derfor når man ønsker at anvende kanel som en basis fødevare. Ceylon kanel indeholder meget mindre kumarin end Kassia kanel. Kanel bruges som krydderi i kager og desserter samt i varme retter som chili con carne. Opbevaring: Tørt og køligt.
Kartoffelmel er ikke et mel i ordets egentlige betydning. Kartoffelmel er ren kartoffel-stivelse fremstillet af kartofler. Kartoffelmel indeholder ikke gluten.
Brugsanvisning og forholdsregler: Kartoffelmel bliver typisk brugt i roulade, lagkagebunde, og til jævning af frugtgrød, saft eller i andre retter, hvor man ønsker et klart udseende. Men kartoffelmel kan også anvendes i kødfars og fiskefars fordi kartoffelmel kan forøge vandbindingsevnen. Kartoffelmelsjævning kan laves af 2 spsk. kartoffelmel og 5-6 spsk. koldt vand der røres sammen. Kartoffelmelsjævning må ikke koge, så bliver konsistensen "lang". Tag derfor retten af varmen før kartoffelmelsjævningen hældes i, i en tynd stråle og under omrøring.
Varebetegnelse: Økologisk kikærtemel. Varebeskrivelse: Kikærten er almindelig dyrket i Mellemøsten og kaldes også for garbanzobønne. Kikærter er en fin proteinkilde og har en god nøddeagtig smag. Det formalede mel af kikærten kan bruges i usyrede brød og som fyld i postejer, til supper, humus og falaffelmix. Kikærter er en fin proteinkilde og har en god nøddeagtig smag. Opbevaring: Tørt og køligt.
Kikærter (cicer arietinum) kaldes også garbanzobønner efter det spanske navn for ærten. Kikærter ligner ærter men har en rynket overflade. Der findes to varianter en småfrøet brun og en storfrøet lysere gul kikært.Kikærter har et højt protein og kostfiberindhold og kan være en del af en varieret vegetarkost.
Brugsanvisning og forholdsregler: Udover gryderetter, salater, supper og postejer anvendes kikærter i humus og farlafler. Kikærter skal sættes i blød.
Varebetegnelse: Økologisk kirsebærsaft Varebeskrivelse: Kirsebærjuice lavet af direkte presning af Morello kirsebær (ej koncentrat). Juicen er frisk, men ikke sur i smagen. Brugsanvisning og forholdsregler: Kan drikkes direkte eller bruges i madlavning og desserter. Opbevaring: Tørt og køligt. På køl efter åbning og bruges indenfor få dage.
Varebetegnelse: Økologisk kokos med lakrids smag. Varebeskrivelse: Lakridsristede kokos smil er fremstillet af modne kokosnødder (Cocos Nucifera ) fra Sri Lanka. De snittede kokosnødder er vasket og tørret samt efterfølgende ristet med økologisk lakrids og økologisk rørsukker. De lækre tykke flager kokos har et højt indhold af kostfibre og er et godt og næringsrigt snack alternativ til farten. Opbevaring: Tørt og køligt.
Varebetegnelse: Økologisk kokos/mandel creme m daddel Varebeskrivelse: Denne smørecreme er ligesom resten i Rapunzels sortiment rene råvarer. Den består udelukkende af økologisk kokos, økologiske mandler og økologiske dadler. En lækker creme af kvalitetsråvarer. Cremen er lækker på brød, som dyppelse og i bagværk og desserter. Prøv den også i müsli og smoothies. Kokos/mandelcremen er vegansk og ikke tilsat salt.br> Opbevaring: Tørt og køligt.
Varebetegnelse: Kosmetikservietter. Varebeskrivelse: Vil du være med til at genbruge mælkekartoner ? Vi kan nu tilbyde dig produkter hvor du er med til at sikre - at færre træer bliver fældet - Mindre CO2 udslip - Cradle to cradle Ved du, at en tetra mælkekarton i gennemsnit består af : - 74% cellulose fibres - 22% polyethylene - 4% aluminium Dette produkt er lavet af de 74 % cellulose. Grazie Natural har udviklet en teknologi, som kan separerer mælkekartoner og genbruge disse. EU Ecolabel: IT/004/036
Varebetegnelse: Lakridsdadler Økologiske Varebeskrivelse: Disse lækre Deglet Noir dadler er drysset med et fint lag lækker rålakrids. Lakridsdadlerne er blandet, produceret og pakket hos Biogan i Lystrup. Når man mellem måltiderne trænger til et lidt sødt til tanden er Biogans økologiske lakridsdadler ideelle. Hvis man godt kan lide, at tingene ikke nødvendigvis smager som de plejer, vil vi foreslå at tilføje lidt hakkede lakridsdadler i salaten. Opbevaring: Tørt og køligt.
Varebetegnelse: Økologisk rå lakrids pulver. Varebeskrivelse: Rå lakridspulver har en fyldig rund smag af lakrids og en skøn duft. Lakridspulver kan anvendes til fremstilling af lakrids, bolsjer, karameller, is, flødeboller og lakridsmandler. Vores økologiske lakridspulver kan også bruges i småkager, konfekt, flødeskum og cupcakes. Udover desserter og søde sager, kan lakridspulver også tilsættes i kød- og fiskeretter. Brugsanvisning og forholdsregler: Minimer indtaget hvis du lider af forhøjet blodtryk. Opbevaring: Opbevares mørkt, køligt og i lufttæt beholder.
Varebetegnelse: Økologisk Lakrids Varebeskrivelse: Dejlig sød økologiske lakridsruller er lavet med melasse og hvedemel. Lakridsruller gør det lidt sjovere at tilfredsstille sin søde tand. Biogans lakridsruller kan desuden nydes med god samvittighed i en vegansk livsstil Opbevaring: Tørt og køligt.