Bukkehornsfrø, Øko - 250 g.
Bukkehornsfrø, Øko - 250 g.
Bukkehorn er en etårig, urteagtig plante, der har sin oprindelse i Vestasien. Frugterne er hornformede,
smalle bælge med 10-20 frø i hver. Alle dele af planten lugter kraftigt krydret.
Friske skud og tørrede frø bruges som krydderi – enten rent eller i forskellige blandinger med andre krydderier.
Bukkehornsfrø (Trigonella foenum-graecum) er en fast bestanddel af karry, der findes i mange forskellige
afskygninger, især i Indien. Når bukkehorn bruges som krydderi, giver det en karryagtig smag.
Der er fundet bukkehornsfrø ved arkæologiske udgravning i Tel Halal i det nuværende Irak, og derved kan det konstateres,
at bukkehorn er blevet anvendt af mennesker i mange tusind år.
Anvendelse:. ½-1 tsk indtages med væske til hvert hovedmåltid. Kan anvendes indvortes og udvortes. Ikke egnet til spiring.