Burrerod - 100 g.
Burre kan blive op til to meter høj og har store, hjerteformede blade og små, rødviolette blomster. Planten vokser i Danmark, og især de
tørrede blomster gør sig bemærkede, da de runde kuglers modhager klister fast i tøj og dyrepels efter en gåtur i krat og skov.
Rødderne, der er en meter lange, spises som en grønsag i bl.a. Japan, hvor de går under navnet Gobo. I Middelalderen blev burre også dyrket i
Europa, så rødderne kunne spises som en grønsag. Smagen minder efter sigende om artiskok, som burre er relateret til.
Nu til dags anvendes rødderne sjældent i madlavning, med undtagelse af i Italien, Brasilien og Portugal. Roden blev traditionelt brugt
i Storbritannien som aroma i urtete, hvor den anvendes sammen med mælkebøtte - en blanding, der stadig fremstilles.
Anvendelse:. 1 strøget tsk. pr. kop kogende vand. Trækketid 5-10 min. Sies med tefilter. 1 kop indtages til hvert måltid.
Kan anvendes i bitter. Kan også indgå som plantefarve: Orange/grå