Abrikos, på latin kaldet Prunus armeniaca. Efterlad ikke din ostemad med abrikosmarmelade uden opsyn. - Svage sjæle kan let blive fristet af den eventyrlige harmoni af saft og smag, og med lidt marmelade på overlæben og et stort smil på resten af læben kan den hurtigt forsvinde. Abrikosmarmelade kan selvfølgelig også bruges i bagværk, desserter o.l.
Søbogaard fører en del marmelader sødet med æble bl.a. solbær, blåbær, brombær og jordbær. Æblet giver en lidt syrligere smag end når vi søder med rørsukker.
I Oehlenschlägers ”Alladin” holder drengene på Alladin, for at han ikke skal få en appelsin, der kastes i grams. Appelsinen havner i hans turban. Med dette glas i hånden, er du ligeså heldig.
Ægte appelsiner sødet med syrligt æble. Lavet efter gammeldags principper, hvor appelsiner hakkes og langsomt opvarmes sammen med æble, inden det hældes på glas.
Aronia er noget for sig selv, og det er er da lidt af et held. Dets syrlige smag, bringer ikke alle behag. Men en ting kan siges, det bliver svært at finde des lige.
Kan anvendes på brød, til mad eller for den sags skyld til julens lækre sager, som f.eks. æbleskiver. Den er sødet med æble, hvilket gør det ellers bitre aronia bær sødere.
Brugsanvisning og forholdsregler: Forlæng holdbarheden på din marmelade - Brug ren ske og sæt i køleskabet når måltidet er slut.
Opbevaring: Husk efter åbning opbevaring i køleskab. Her holdbar mindst 14 dage. Pasteuriseret.
Lavet med rigtige bær. Sødet med æblekoncentrat i stedet for rørsukker. Samme gode smag af bær og frugt, men lidt mere frisk.
”smagen er fortræffelig behagelig og fortjener navn af vort lands ambrosia – lugten har noget med sig, som ligner roser” (1761) Mange blåbær varsler en god byghøst. På Søbogaard bruger vi kun vilde blåbær, og ikke mosebøllebær eller amerikanske blåbær. Ægte vilde blåbær sødet med syrligt æble. Lavet efter gammeldags principper, hvor blåbær og æble langsomt varmes op, inden det hældes på glas."
I det nordlige Pakistan ligger Punjabi, som ligger i den yderste del af Himalayas bjergkæde. Herfra mines salten, som får sin pinke farve fra mineralerne i bjerget. Salten stammer fra Urhavet som udtørrede for over 250 millioner år siden.
Krystal salten har en fin smag, som gør, den kan anvendes til alt madlavning, og er meget dekorativ på bordet.
Kan desuden benyttes i stearinstager etc., og benyttes også ofte i spabehandlinger.
Danske hyldeblomster og italienske citroner på glas - det er smagen af sommer. Citronernes syrlighed sammen, med den velkendte sommersmag af hyldeblomster til et godt stykke ost.
Brugsanvisning og forholdsregler: Forlæng holdbarheden på din marmelade ved at bruge en ren ske og sæt i køleskabet når måltidet er slut.
Opbevaring: Efter åbning opbevaring i køleskab. Har herefter holdbarhed i mindst 14 dage.
Økologisk læskedrik. Varebeskrivelse: Økologisk læskedrik med lækker ren smag af ingefær sødet med æble. Ingen tilsat sukker, men med naturligt indhold af sukker.
Lavet med rigtige bær. Sødet med æblekoncentrat i stedet for rørsukker. Samme gode smag af bær og frugt, men lidt mere frisk.
Ifølge gammel overtro vil et samtidigt gjort ønske gå i opfyldelse, når man spiser årets første jordbær. - Spiser man et dobbelt jordbær får man tvillinger - dette gælder både for karl og pige. “Jordbær - det er vel skovens kys til barnet. Støjende, leende børn bliver stille, når de finder jordbær” Kaj Munk. Ægte jordbær sødet med syrligt æble. Lavet efter gammeldags principper, hvor jordbær og æble langsomt varmes op, inden det hældes på glas.
Bedstemors kirsebærsovs, er lige som navnet siger, lige som bedstemor lavede den. Opskriften stammer ihvert fald fra Ellens bedstemor. Kraftig smag af kirsebær fra økologisk sur kirsebær.
Brugsanvisning og forholdsregler:. Bør opvarmes før servering.